poniedziałek, 19 stycznia 2015

Gotowanie bez wody. Smażenie bez tłuszczu. Patelnia Zepter

Dorada pieczona z warzywami

Pieczona doradaSkładniki dla 2 osób:

Dorada 2 szt. (cała )
Papryka żółta 1 szt.
Seler naciowy 1 szt.
Cukinia 1 szt.
Pomidor koktajlowy na gałązce
Cebula szalotka 3 szt.
rozmaryn świeży
pieprz






Dressing:

Oliwa z oliwek 5 łyżek
Natka pietruszki 1 pęczek
Czosnek 2 ząbki
Musztarda francuska z gorczycą
Wędzony ser 0,1 kg
Ocet jabłkowy 1 łyżka
pieprz

Sposób wykonania:

Rybę przygotowujemy w łuskach, bez soli. Wkładamy do zimnego naczynia, włączamy źródło ciepła. Czekamy aż wskazówka znajdzie się na zielonym termokontrolerze, wtedy wyłączymy i pozostawiamy rybę na około 10 minut. Uwaga- ryby nie należy przewracać na drugą stronę. Słodkie ziemniaki umyć i ugotować do miękkości. Przygotować dresing do ziemniaków.

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/18471959/kuchnia-czi


Gruszka gotowana na parze

Składniki dla 2 osób:

2 szt. gruszki
Dowolne bakalie (np żurawina suszona, orzech włoski, orzech laskowy, migdały)
Cynamon laska
Gorzka czekolada 100 g
Laska wanilinowa

Sposób wykonania:

Gruszkę przeciąć na pół. Ugotować na parze do miękkości z laskami cynamonu oraz laską wanilinową. Rozpuścić czekoladę. Dodać bakalie. Polać gruszkę powstałym sosem.

http://pytanienasniadanie.tvp.pl/18471958/kuchnia-czii

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz